1. Home
  2. /
  3. Oudersteunpunt PO
  4. /
  5. Profi Pendi zoekt leden...
Profi Pendi zoekt leden voor de Ondersteuninsplanraad (OPR)

Profi Pendi zoekt leden voor de Ondersteuninsplanraad (OPR)

Voel je je betrokken bij kinderen en het onderwijs? Wil jij passend onderwijs in onze regio nóg beter maken? Dan verwelkomen we je graag als 

Lid van de ondersteuningsplanraad (OPR)

Als lid van de OPR kun je met weinig uren, heel veel betekenen voor de kinderen in onze regio. Een zeer dankbare en waardevolle taak. Je hoeft geen specialist of ervaringsdeskundige op het gebied van passend onderwijs te zijn. Wat je wel moet zijn?

✅ Enthousiast
✅ Betrokken
✅ Positief kritisch
✅ Breed denkend

We horen graag hoe jij ergens over denkt. Je kunt dus goed je eigen visie verwoorden. Je hebt hart voor kinderen en onderwijs (als ouder of onderwijsprofessional) en je wilt je voor langere periode aan ons binden. Herken jij jezelf hierin? Lees dan even verder!

Wie zijn wij? 

De Ondersteuningsplanraad (OPR) bestaat uit ouders en medewerkers van scholen uit onze regio. Wij denken met samenwerkingsverband Profi Pendi mee en ondersteunen hen om nog beter passend onderwijs te organiseren. Daarnaast geven we gevraagd en ongevraagd advies aan de directeur-bestuurder. Wij zijn enthousiast, betrokken en positief kritisch.

Woorden zeggen veel. Beelden nog veel meer! Bekijk hier de video van onze OPR.

Hoe doen we dat?

Wij komen 3 tot 5 keer per jaar bij elkaar voor een vergadering. Geen taaie agenda of strakke regels, maar een open overleg over hoe we samen passend onderwijs nog beter kunnen organiseren. We gaan in gesprek met het samenwerkingsverband: we stellen vragen, brengen elkaar op ideeën en helpen elkaar zo verder.

Wij werken fijn samen met samenwerkingsverband Profi Pendi, in een veilige omgeving waar je kunt zijn wie je bent en kunt zeggen wat je denkt.

Het ondersteuningsplan van Profi Pendi is leidend in wat wij doen: liggen we op koers, waar zijn verbeterpunten, waar liggen kansen. Samen bepalen we welke onderwerpen onze focus krijgen.

Praktisch

Wat houdt het precies in om lid te zijn van de OPR? We zetten de praktische info voor je op een rijtje:

  • Tijdsinvestering: 3 tot 5 vergaderingen per jaar. Een vergadering duurt 2 uur. Om je goed voor te bereiden op een vergadering heb je ongeveer 2 uurtjes nodig.
  • De vergaderingen zijn op maandagavond op het kantoor van Profi Pendi in Nieuwegein. De data zijn voor een jaar vooruit gepland.
  • Je ontvangt een onkostenvergoeding.
  • Je hoeft geen kennis of ervaring te hebben met passend onderwijs. Je moet wel interesse hebben in passend onderwijs en betrokken en bevlogen zijn. Kennis bouw je als lid van de OPR vanzelf op.

.

Iets voor jou? 

Denk jij met ons mee over passend onderwijs in onze regio? Wil jij met jouw betrokkenheid een bijdrage leveren aan onze koers? Stuur dan een mailtje naar Wendy Smit (wsmit@profipendi.nl). Wil je meer weten over de OPR en jouw mogelijke rol? Neem dan per mail contact op met Harrie Janmaat, voorzitter van de OPR (harrie.janmaat@stvictorschoolbenschop.nl). We horen graag van je!

Meer actualiteiten

Een interview met SBO de Brug

De Brug is een school voor speciaal basisonderwijs (SBO) in Vianen. Directeur Elselien Wiebenga legt uit dat binnen de school veel aandacht is voor gedrag, maar dat leren net zo belangrijk is.

Lees verder »
nl_NLNL